Cytat:
|
czujnik może mieć w sobie jakieś prostego mems'a
|
Rozwiń swoja myśl proszę.
Ok,już wiem o co chodzi:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Micro_E...anical_Systems.
Cholipa miałem rozebrany czujnik na części pierwsze i w końcu go wyrzuciłem ,przyjrzałbym mu się dokładnie...
O i znalazłem jeszcze coś takiego,nie dotyczy to raczej Forda,ale pewnie u nas jest podobnie:
"Na postoju lub poniżej 25 km/h nie są wysyłane żadne telegramy, chyba że system wykryje duży spadek ciśnienia. Czujnik przyspieszenia odśrodkowego został wprowadzony do tego układu z kilku powodów. Po pierwsze, aby wykrywać prędkość pojazdu (przyspieszenie 5g odpowiada prędkości pojazdu około 25 km/h), po drugie, aby leżące koło zapasowe z zainstalowanym w środku czujnikiem nie wysyłało sygnałów, po trzecie, dzięki porównaniu prędkości odśrodkowej z prędkością pojazdu unikamy odbiory sygnałów z innych pojazdów jako własnych.
Jeżeli wymienione zostaną koła, elektroniczne układy kół wysyłają dane, gdy tylko prędkość nowych kół wyniesie powyżej 25 km/h. Numery identyfikacyjne nowych układów elektronicznych kół zostają automatycznie rozpoznane i wczytane do sterownika. Dodatkowo następuje sprawdzanie danych dotyczących przyspieszenia z prędkością samochodu. Ten proces trwa ok. 7 minut."