Temat: [Mondeo 2007-2014] Jakie felgi będą pasowały
View Single Post
Stary 10-03-2014, 21:15   #55
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
Domyślnie Odp: Re: Zakup felg :) 16"

Cytat:
Napisał marcopolo83 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sorki za glupie pytanie ale nigdy nie kupowałem felg aluminiowych
Może lepiej kup w serwisie gdzie Ci wszystko dobiorą i zmontują skoro nie masz o tym pojęcia. Zapłacisz niewiele pewnie więcej a unikniesz pomyłki.

Cytat:
Napisał kr.bi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie chciałbym być monotematyczny, ale oczywiście wszyscy przy tego typu samowolce/tuningu (wybrać kto co woli) czytamy instrukcję obsługi Rozdział "Koła i opony"-Informacje ogólne: Stosuj wyłącznie koła i opony odpowiednich rozmiarów. Stosowanie kół i opon innych rozmiarów może doprowadzić do uszkodzenia pojazdu i spowoduje unieważnienie jego homologacji Oczywiście wszyscy wiemy co w razie (odpukuję w niemalowane) nieszczęścia może to oznaczać dla naszego ubezpieczyciela Dlatego, najlepiej aby robić to z głową, najlepiej w ASO z "papirkiem" że "tuning" nie powoduje utraty homologacji.
Takim tokiem myślenia wszyscy producenci felg nieoryginalnych by padli. Może idąc dalej... jeśli samochód wyszedł na michelinach to też tylko miśki można założyć i to z tym samym bieżnikiem?

Do felg są stosowne atesty i to wystarczy.

Np. moje nieoryginalne mają coś takiego http://www.tomason.de/downloads/e-06-0306-a09-v03.pdf

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

Ostatnio edytowane przez jvc ; 10-03-2014 o 21:35
jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem