Temat: [Mondeo 2007-2014] Jakie felgi będą pasowały
View Single Post
Stary 10-03-2014, 21:48   #56
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Re: Zakup felg :) 16"

Cytat:
Ale głupoty piszesz. Takim tokiem myślenia wszyscy producenci felg nieoryginalnych by padli.
Nie chodzi o to czy piszę głupoty czy nie. Chodzi o to aby, i chciałem na to zwrócić uwagę, myśleć co się robi i wiedzieć co się kupuje. Przecież wódka jest dla ludzi ... pijących z głową.

Cytat:
Może idąc dalej... jeśli samochód wyszedł na michelinach to też tylko miśki można założyć i to z tym samym bieżnikiem?
wiesz tutaj uprawiasz insynuacje - starasz się wmówić mi coś czego nie napisałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo i Ty wiesz i ja wiem, że to co podałeś znaczenia nie ma. Ale nie wiem jak Ty, ale ja nie założę rozmiaru gumy niewyszczególnionego w specyfikacji do posiadanego rozmiaru obręczy. Mimo że na zimę "faHowcy" polecają węższe (opony) to jest to najzwyczajniejsze proszenie się o kłopoty.

Cytat:
Do felg są stosowne atesty i to wystarczy.

Np. moje nieoryginalne mają coś takiego http://www.tomason.de/downloads/e-06-0306-a09-v03.pdf
tak jak kolega petrus1 napisał: Ubezpieczyciel nie może kwestionować takiego produktu, zwłaszcza, że znane marki na swoich stronach posiadają certyfikaty z wyszczególnionymi modelami samochodów dla, których dana felga jest przeznaczona. i jeśli Twoje nieoryginalne mają certyfikat pozwalający je stosować z MK4 2.0 tdci to masz sen spokojny. A jeśli nie to sen spokojny ma Twój ubezpieczyciel i (czego nikomu i nigdy a już na pewno nie Tobie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) hipotetyczny sprawca kolizji, (nie daj Boże wypadku) z Twoim udziałem.

pozdrófka
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem