Witam wszystkich,
jest to mój pierwszy post - chociaż forum śledzę od dawna co jakiś czas.
Zdecydowałem się wymienić swojego obecnego forda focusa na coś mocniejszego, a mianowicie wybór padł na mondeo. Szukam na allegro już od jakiegoś miesiąca - niestety, albo bardzo daleko, albo "frędzle". Postanowiłem teraz jednak bardziej intensywnie szukać i zamierzam wybrać się w Polskę i kilka obejrzeć. Chciałbym kupić forda mk4 z silnikiem 140 konnym, najlepiej hatchback, rocznik 2008-2009. W Polsce chodzi za około 35 tys.
Bardzo jednak zastanawiają mnie te przebiegi na allegro - wszystkie jakimś cudem mają poniżej 200 tys. Zacząłem oglądać również na Niemieckich stronach i tam mają po około 250 - w to jestem w stanie bardziej uwierzyć.
Chciałbym jednak Panowie zapytać Was o to czy opłaca mi się bardziej kupić taki samochód w Polsce czy może jednak spróbować szczęścia w Niemczech? Musiałbym jechać z jakimś handlarzem, jednak nie wiem czy jest sens, tzn. handlarz i tak zaprowadzi mnie w miejsca gdzie jeździ często i pewnie sprzeda mi co będzie. Macie może takie doświadczenia? Cieżko tak naprawde 5 letni samochód rozpoznać czy jest dobry czy nie, z wyglądu to właściwie zawsze będzie ładny, przebiegi wiadomo, to już inna sprawa. Trochę się boję, bo to będzie mój pierwszy "tak drogi" samochód i chcę wybrać najlepiej jak będę mógł, dlatego proszę o wyrozumiałość i podzielcie się z młodszym doświadczeniem kolegą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
Sorry:
dopiero zauważyłem, prosze moderatora o przeniesienie tematu do działu Kupujemy auto