Nie robię nic dla zasady po prostu stwierdzam fakt, iż jest to przeróbka nielegalna i tyle, każdy robi co chce.
Nie mów mi o ustawianiu świateł u diagnosty, że jest to wyznacznik. Rok temu zrobiłem eksperyment i założyłem do lampy soczewkowej fiesta mk7 jakieś hidy za 199zł. Pojechałem z taką lampą do 2x ASO forda w celu sprawdzenia jak się to ma do rzeczywistości , oboje diagności w dwóch różnych ASO ustawili i werdykt był jeden = wszystko w porządku, snop światła prawidłowy proszę jechać, a ja do nich, że to hidy ksenonowe w lampie halogenowej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Więc co zakładajmy hidy do soczewek, bo przecież diagnosta powiedział, że jest ok i na pewno oślepiać nie będziemy.
A co do zdjęć, pomysł bardzo dobry, trzy różne lampy, trzy różne zdjęcia i będzie jak na dłoni. Fajnie by było zmierzyć jeszcze natężenie światła wszystkich lamp tak do pełni testu.
Nie mówię nikomu, nie róbcie tego toż to zło wcielone zabraniam, mówię tylko, że jest to niehomologowane i może a nie musi, oślepiać innych. Może czasem było to jak by złośliwe w odniesieniu to czegoś ale uwierzcie nie miałem zamiaru nikogo urazić ( no może poza jedną osobą ale powód wyjaśniłem wcześniej i nie wracam już do tego)
Na dniach też wrzucę zdjęcia moich lamp i zobaczymy. Ważne jest abyśmy w miarę możliwości pstrykali fotki w podobnych warunkach (nieoświetlony parking) przy zbliżonych ustawieniach aparatu, bo to jest bardzo ważne.