I kolejny tempomacik. po chwili walki z kierownicą i rzucania airbagiem - taka gra, komu wybuchnie w ręce
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (nikt nie wygrał) nadszedł czas na prawdziwe emocje - elmconfig.
Auto, foka 2006, 1.6Pb, 100KM.
GEM: 4M5T-14A073-BG
PCM: 7M51-12A650-AFB, z softem v.3 (27.09.2006)
i cio, i działa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. GEM w wesji Bx, ale działa. może dlatego że to 4M5T a nie 3M5T.
Aha, no i auto ma całą potrzebną elektrykę pod przyciski w kierownicy oraz czujniki przy pedałach (ESP nie ma).
I najlepsze, jak się ma zegary bez kompa i kontrolki tempomatu, to nie trzeba w nich nic grzebać. Z kolegą nie dotknęliśmy zegarów a tempomacik elegancko działa. Wystarczyło zrobić GEMa i PCM.
Czas odczytu PCMa - 9 minut, programowanie 6min, oczywiście stn1110 w akcji.
aha,
przy zdejmowaniu kierownicy uwaga na taśmę/sprężyne, nam się przestawiła i
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jazda testowa a kolega, "coś jest nie tak", a tu kierownica o 1/6 przestawiona
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i znowu rzucanie airbagiem ....
EDIT: tytułem uzupełnienia:
wspomniany kabelek stn1110 używałem tylko do hscan (PCM). GEM (na mscan) programowany był "zwykłym" elm327 z zainstalowanym przełącznikem hs/ms can. stn1110 jest szybszy i programowanie pcma przebiega dużo sprawniej.
odczyt i kasowanie błędów na hscan (PCM, zegary, ...) można zrobić kablem na ELM, bo tu szybkość nie jest potrzebna.
stn1110 potrafi obsłużyć mscan (sprawdzałem), ale elmconfig "widzi" kabel STN i myśli, że to wyższy model stn1170 (els27), który obsługuje oba cany bez przełącznika. Dlatego elmconfig nie obsługuje przełącznika w stn1110 i wysypie się na próbie czytania na ms-can, do czasu poprawki (o ile takowa nastąpi).