Cytat:
|
Witam, po dwóch miesiącach męki z wyborem samochodu od Peugeota 407, przez bmw 3 e91 i chevroleta cruza doszedłem do wniosku, że najrozsądniejszą opcją będzie Mondeo Mk4. Obecnie mam Vectre C i nie chcialbym nic duzo ciasniejszego. 193 cm wzrostu, 100kg wagi.
Nie ma dla mnie znaczenia czy będzie to kombi, sedan czy hatchback.
Chciałbym wydac na kupno, instalację gazową i wymianę podstawowych części ok 35-40 tys.
Czy znajdę w tej cenie benzyniaka z jakimś lepszym wyposażeniem, czy darowac sobie i szukac diesla i od razu powymieniac dwumasy, dpfy i inne paskudztwa?? W benzynie interesuje mnie tylko silnik 2.0
|
miałem przed mondkiem vectrę c 1,8 xer + lpg fajne autko ale jak wsiadłem w mk4 nooooooo zrobiło się fajnie różnica jest ojjj o moc niby o 5 kucy większa ale momentu troszkę więcej teraz mam BMW 5 F10 różnica w wykończeniu jest ale mondek ma więcej miejsca w środku i z tyłu na nogi więc mam szacunek dla tego autka ma swoje mankamenty ale jako model udał się firmie .
Co do mk4 bp czy ON to wskazałbym ON natomiast gdy dodasz lpg do mk4 bp to raczej bp z lpg będzie dobrym rozwiązaniem niesie za sobą POTENCJALNIE mniejsze koszty eksploatacyjne nie mówiąc o kosztach paliwa co do wyposażenia ciężko będzie wyszukać jakiegoś 2,0 BP Tytanium raczej większość to silvery i goldy częściej napotkasz fajniejsze wersje w ON z prostej przyczyny w poprzednich latach na zachodzie był buum na diesle teraz powraca temat benzyny .