Cytat:
|
No niestety ale jeżdżę tylko na v-power z shella więc z tą jakością paliwa to nie wiem. A może wtryski bo byłem na komputerze jakieś 2 tyg temu i dwa przelewały jeden mocniej drugi mniej.
|
Sam udzieliłeś właściwej odpowiedzi i nie ma co dalej drążyć tematu. Lejący wtrysk będzie powodował kopcenie na biało.
Jeżeli nie ubywa płynu chłodzącego, to ani uszczelka, ani głowica nie poleciała. Prawdopodobnie buzowałby też płyn w zbiorniku wyrównawczym. Mogłoby z niego śmierdzieć spalinami. Poza tym musiałoby nieźle tego płynu chlać. Woda w paliwie lub chrzczone paliwo, raczej nie pozwoliłoby na normalną jazdę.
Jak czytam wypowiedzi na temat zabójczych, krótki przebiegów i dymieniem spowodowanym kondensacją pary wodnej w silniku to mi się krew gotuje. Mieszkam w małym mieście i jeżdżę zazwyczaj po kilka kilometrów z przerwami pozwalającymi ostygnąć silnikowi lub w ogóle się on nie zagrzeje i jakoś przez 7-8 lat nie zauważyłem negatywnych tego skutków.
Może problem mają ci, co jeżdżą nie dotykając pedału gazu?
Jeszcze chwila a ktoś napisze, że dieslem najlepiej jeździć latem i to po południu, po uprzednim nagrzaniu silnika promieniami słonecznymi.