witam wszystkich
chcialbym zaznaczyc ze to jest moj pierwszy wpis na forum,wrazie jakichs niescislosci prosze o korekte
mam pytanie odnosnie forda fiesty 1.6 benzyna rok 2007 automat
problem zaczal sie po kupnie auta otoz
prozaiczny temat, niechce zapalic na tzw strzal
po drugiej probie pali na tyk
auto ma przejechane okolo 24 tys km
14 tys mil
mieszkam w angli i autko jest z kierownica po prawej stronie
po kupnie pojechalem zrobic servis gdyz podejrzewalem ze problem lezy w swiecach badz kablach
podczas serwisu wymienilem:
-pasek rozrzadu (od nowosci nie wymieniany a ze auto 7 letnie uznalem ze bede mial chwile spokoju pozniej)
-swiece i przewody
-wszystkie plyny oraz filtry
podczas diagnostyki komp stwierdzono blad misst fire na pierwszym cylindrze
ktory zostal skasowany ,a ja myslac ze to swieca badz przewod nie przejmowalem sie tym wiecej
po serwisie problem niestety nie zniknal
autko jak juz zapali za drugim razem dziala elegancko zadnych bledow.......
oboty nie faluja poprostu nic......
parametry pracy silnka w porzadku.....
a teraz wymienie czesci ktore dodatkowo wymienilem sam:
-zaworek evap w baku robi sie spore podcisnienie wiec myslalem ze dziala non stop i wysysa za duzo oparow przez co paliwo moze sie cofac i musze podpompowac na rozruszniku zeby dobilo paliwo do ukladu nadmieniam ze pompa pracuje i slychac ja przy kazdym zalaczeniu kluczyka
-zeby zniwelowac to podcisnienie jezdzilem chwile z otwartym korkiem wlewowym ale nic to nie dalo....
-zostalo sprawdzone cisnienie na listwie i znow zonk bo jest elegancko
ostatnio zmienilem czujnik polozenia walu korbowego ktory jak mi powiedziano moze nie dzialac jak nalezy i wylapie sygnal dopiero po chwili i dlatego zajmuje mu dluzej zeby zapalic i dalej lipppppaaaaaa
po kolejnym sprawdzaniu na kompie misst fire 3 cylindra
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
myslalem ze to nawet immobilizer bo ostatnio zapali na sekunde i zgasnie
za drugim razem zapali po chwili okolo8 sekund krecenia albo na strzal
co zauwazylem jeszcze to to ze auto tak jakby troszke oslablo tzn 1 dzien rwie do przodu jak rakieta a pozniej dzien go troszke muli ale tylko delikatnie
mam 2 kluczyki jeden z pilotem drugi bez i na obydwu to samo
moje dalsze pomysly to pompa ,regulator cisnienia paliwa ,cewka
ale przy pompie powinno wariowac cisnienie na listwie,przy cewce powinno byc szatkowanie i na regulatorze cisnienia tez by wariowala albo sonda albo obroty i mulilo by go bardzo...........
pomocy bo mi sie pomysly koncza i pieniadze
za wszystkie podpowiedzi serdecznie dziekuje
robert