Temat: [Galaxy 2000-2006] Diagnostyka VAG
View Single Post
Stary 15-03-2014, 20:08   #1065
marcus93
ford::beginner

Imię: Marek
Model: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCI - 140 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Diagnostyka VAG

Witam, kolegów forumowiczów, dzisiaj zdecydowałem się, że czas najwyższy wyczyścić turbinę, ponieważ auto co jakiś czas wchodziło w tryb awaryjny, zanim jednak zabrałem się za czyszczenie turbiny udałem się do fachmana, który w silnikach TDI rzekomo jest specem w mojej okolicy i poprosiłem go o diagnozę czy aby na pewno turbo jest zabrudzone, po diagnostyce stwierdził, że turbina za mało daje w dolej części obrotów i na pewno jest do czyszczenia, więc zabrałem się za jej czyszczenie okazało się, że faktycznie była zabrudzona, wyczyszczona na błysk zmontowana pracuje dźwignia leciutko, gruszka też sprawna trzyma gdy się ją zaciągnie, więc nic tylko montaż całości do auta i jazda testowa i co nic cała robota bez celowa, auto nadal nie jeździ jakoś rewelacyjnie, powiem tak nie ma żadnej różnicy, jedzie tak samo jak przed czyszczeniem, przy jeździe na 4 biegu znowu wskoczyło w tryb awaryjny, błąd znowu ten co zawsze czyli za niskie ciśnienie doładowania, także pół dnia stracone, już powoli zaczynam tracić cierpliwość do tego auta, dodam, że wężyki posprawdzane, dolot również nic nie słychać by było coś nie szczelne, zrobiłem jeszcze logi w basic settings 04 - grupa 11, i prosił bym kogoś doświadczonego o ich interpretację czy coś z nich można wywnioskować, może jeszcze jutro uda mi się zrobić logi dynamiczne to też je załączę by je przeanalizować, z pomoc z góry dziękuje i czekam na
opinie czy z tych logów można coś wywnioskować. Link do Logów http://www.sendspace.pl/file/3d177ddf0c7c992ad72dcd1
marcus93 jest offline   Odpowiedź z Cytatem