Odp: benzyna 2l Klapki na kolektorze powietrza
tak zdrapywalem,moja robota. a widziales ten tlok z takimi wcieciami pionowymi(czarnego koloru)tez myslalem ze to nie mozliwe-plastik,ale jak tak mysle to moglo cos wciagnac w trakcie ssania ,sprezanie-(w tym momencie uderzanie o tlok i punktowanie)w tym momencie nie ma temperatury tak wysokiej poza tym to ulamki sek. zeby stopic plastik.a tloki sa tylko aluminiowe i latwo je zarysowac byle czym.
Oczywiscie nic nie znalazlem w cylindrze,i tylko moje domysly bo jak rozbieralem wczesniej dolot to brakowalo fragmentow klapek-jesli nie one to co
otto problem tkwi w zaworku separatora bo przynajmniej u mnie byl zaklejony prawie na amen.
mozesz go probowac wyczyscic i zobaczysz.
ten kolektor co widziales jest do mk3 i nie nadaje sie do MK4
te wewnetrzne klapki tez nie daja mi spokoju ale brak mozliwosci rozebrania tego na czesci i cena nowego kolektora wyraznie dzialaja drazniaco i lepiej zapomniec o tym na raazie .
sa one o wiele nizej niz gorne i licze na to ze jak sie urwia to nie wessie ich tylko spadna na dno kolektora,zamowilem sobie kamere endoskopowa i zamierzam dokladnie im sie przyjrzec ale to bedzie duuuzo pozniej.
|