View Single Post
Stary 16-03-2014, 20:02   #1413
Mariusz
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
Domyślnie Odp: Hałasujący napinacz paska klinowego - wymienić cały napinacz czy tylko te kółko?

Cytat:
Napisał kpkp1985 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- Jak sam pasek to - oryginalna wielkość paska to nr 6PK1642, ALE JAKIEJ FIRMY?
http://ewcar.pl/pl/p/Pasek-wzdluzny-...1102827/363977

Cytat:
Napisał kpkp1985 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-jak sama ROLKA czy NAPINACZ - to jaka FIRMA - SKF?
Tak, SKF.

Cytat:
SKF to ok firma ?
Tak, bardzo dobra i renomowana.

Cytat:
Powiedzcie mi z Waszego doświadczenia JAKA CZĘŚĆ idzie pierwsza jako WINNA?
U mnie koło pasowe wału korbowego, ale dlaczego ono? Pewnie dlatego, że już napinacz kończył żywot. Tyle, że koło widzisz, że się rozleciało. Po sprężynie napinacza nie widać, że mogła skończyć się jej właściwa sprężystość, jej prawidłowe parametry.

Pamiętaj, że zasada i warunki gwaracji są takie, że jak wymieniasz koło pasowe, to i rolki prowadzące i napinacz i pasek. Rolka ze sprzęgłem na altku to już Twój wybór.

668855686

Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 16-03-2014 o 20:11
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem