Temat: [Mondeo 2007-2014] panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...
View Single Post
Stary 17-03-2014, 14:40   #1323
kura2000
ford::beginner

Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...

Hej

Ja też przymierzam się do GMS 6501 więc podpinam się pod pytanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od miesiąca wertuję internet w poszukiwaniu idelanego wyboru i na końcu walka toczyła się między
- GMS 6501 - ponoć mało awaryjny, w miarę szybkie menu, dowolna nawigacja i co dla mnie jest największym plusem to obsługuje SIRI przez BT więc można mieć właściwie sterowanie głosowe telefonem.
Do minusów zaliczam brak pełnego audio streaming przez BT - tzn nie wyświetla utorów - mamy tylko opcję play/pause i fwd/rew co od biedy starczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

- Clarion NX302e - tu na plus fajne menu, ale z filmików na YT nie wynika, żeby chodził szybciej niż GMS. Z minusów to dedykowane mapy IGO, choć to dałoby się jeszcze przeżyć. Aktualizacja to wg ich strony 90EUR. Drożej niż automapa, ale jescze bym na to przymknął oko. Niemniej nie ma siri więc to krok w tył. audio BT też nie działa - tzn działa jak w GMS więc w zasadzie jest tylko ładniejsze menu, a sprzęt jednak z 2012 roku więc dużo starszy niż GMS

Pioneer Avic F950BT - z plusów to najlepsza z mozliwych intehracja z iphone, Działa audio BT, menu chyba troszkę szybsze, ale w sumie nue dużo ładniejsze niż GMS. Z minusów to cena - trzeba dać minimum 3000 zł w promocji, a normalnie z 3700. Mapy IGO jak w clarionie. W tej cenie stacja nie powinna już mieć żadnych minusów więc odpadł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przez chwilę chciałem też wybierać coś z dedykowanych do forda, a więc EONON GM5161 lub Dynavin DVN-FD, ale po lekturze usterek EONONA oduściłem bo w polskiej dystrybucji trzeba za niego zapłacić 2400 zł, a samemu około 1000 zł z Hong Kongu tyle, że gwarancja to mrzonka wtedy.
Dynavin wygląda spoko, ale to też koszt 2300-2600, a w stosunku do GMS brak siri itp - krok wstecz, a cena wyższa.

ZENEC - marzenie, ale cena zaporowa. W polsce niedostępny, a na amazonie ceny kosmos - 4000 zł

Wszelkie znaki na niebie wskazują zatem, że wybiorę GMSa, ale jeszcze czekam bo pod koniec marca podobno ma być jakieś info na temat dedykowanej stacj dla forda. Mieli kiedyś taki model 7709, ale już go wycofali. Zresztą bebechy miałby teraz przestarzałe.

I tu pytanie do użytkowników GMSa jeśli ktoś ma i uzywa. Czy do gniazda USB tył, można podpiąć kabelek od iphona i czy to nam coś daje? Np widzi go jako dysk, ipoda czy nawet go ładuje? Raczej wątpię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale zapytać nie zaszkodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kura2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem