pedro6 - możesz odkręcić od strony rozrządu blache boczną przekręcasz ją i masz po lewej stronie pompe oraz z lewej strony zaworek jest taka śruba , wystarczy że jest poluzowana na 2- gwinty i klapa masz słabe ciśnienie. Aby ją przykręcić musisz ściągnąć tą blache oraz to koło pasowe tylko uważaj z młotkiem jest kruche , pompe wyciągnąć tą srube wykręcić wyczyścić dokładnie i wkręcić na klej ( są w mororyzacyjnych ) skęcić i po 24 h ma pełną moc . na moje oko jak ci klepie z dołu silnika to na bank masz tłoki 1 lub dwa .Dorwałem do swojego 2 szt i z silnika co wyciągłem też były stuki całe szczęście że 2 tłoki miał dobre , i co ciekawe tam też była wykręcona śruba. To jest zmora w silniku 2.0 i 2.3 poprostu nie ma zabezpietrzenia.jak byś wymieniał tłoki to wymień wszystkie pierscienie ja kupiłem róznica jest wielka na starych miałem luzu 0.95 a na nowych 0.25 za pionki dałem 160zł kompl 4-tł. I JESCZE WAŻNE SPRAWDŻ CZY NIE MASZ OWALU NA CYLINDRZE TAM GDZIE SIĘ RUSZA TŁOK W SWORZNIU bo inaczej KLAPA u mnie nie było łysło mi się .
Bump:
tłok w sworzniu !!!!!!!!!!!!!!!