Temat: [Focus 1998-2004] falujace obroty i napiecie
View Single Post
Stary 20-03-2014, 08:58   #30
fokusik123
ford::amateur

Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 PB + LPG
Rocznik: 2000
Domyślnie Spadanie z obrotów

Witajcie!
Mam problem.
Od roku męczę się ze spadającymi obrotami w fordzie focusie 1.8 benzyna + LPG 2000 rok (115KM)
Podczas jazdy jak wcisne sprzeglo to obroty czasami spadają ponizej 900, zapala się kontrolka akumulatora, jak to zauwaze i szybko powciskam kilka razy gaz to mi sie podniesie, a jak nie to zgasnie, nawet przy skrecaniu tez mi schodza obroty. Przykladowo jechalem ostatnio na autostradzie, przy 100 wcisnalem sprzeglo i obroty zjechaly i prawie zgasł. Mam z tym problem bo zaden mechanik nie wie co jest.
Do tej pory wymieniałem na nowe (oryginale) 4 swiecie - swiece to juz chyba z 4 komplety wymienialem - roznego rodzaju i zero poprawy.
wymieniana cewka zaplonowa, przewody wysokiego napiecia, wymiana na oryginalny silnik krokowy (zamienniki mialem i tez tak sie dzialo) - mam teraz oryginal i tez problem sie pojawia, instalacja na komputerze pokazuje ze wszystko jest ok, komputer na benzynie nie pokazuje zadnych bledow, wszystko ok. Dodam, ze sytuacja ma miejsce zarowno na gazie jak i na benzynie. Poza tym na jalowym silnik nie pracuje rowno.
Z tego co widze to mam delikatny przeciek na wezu od płynu chłodniczego, ale mechanik wykluczyl, ze moze to jest przyczyną. Mecze sie z samochodem od roku i nie mam juz kasy i sil na niego.
Co poradzicie?
fokusik123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem