Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 25-03-2014, 00:48   #3097
dariuszk24
ford::advanced

Imię: Dariusz
Model: MK III GHIA,MK4 Titanium
Silnik: obydwa 2.0 benzyna
Rocznik: 2002 i 2009
Domyślnie Odp: Lista ewentualnych usterek

Cytat:
Napisał Mabuses Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- trzeba trochę gazu dać więcej (tak ok 1800 obr/min), bo czasem się zadławi podczas startu
a juz sie zastanawialem czy cos nie jest u mnie schrzanione-widac to juz normalka

Cytat:
Napisał Mabuses Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- i ta skrzynia 5 biegów - nie nadaje się kompletnie na autostrady (dobrze, że mam daleko do nich) brak 6 lub za małe przełożenie 5 biegu - chyba na autostradzie to na jazdę ciągłą by nie zarżnąć silnika to obroty max 4500 km/h to wychodzi tylko ok. 160 km/h
juz w mk3 5-ka w benzynie byla niewystarczajaca ,a w mk4 to porazka-chyba trzeba to bedzie sprzedac i wrocic do mk3( w benzynie of course)
Cytat:
- silnik zawsze zapala po ok. 1.5 sek kręcenia - nie wiem dlaczego tak to zrobili ??
A jak za szybko się wyłączy rozrusznik to wtedy trzeba długo kręcić by odpalił - poprzednie auto od razu startowało - teraz się już tego nauczyłem.
tego sie nie da nauczyc-trzeba sie bedzie z tym jakos pogodzic.jakbys opisal moj samochod.w mk3 pali mi zawsze od styku,niezaleznie od pogody.

Cytat:
Na razie tyle, czyli same głupoty poza tym 5 biegiem i tymi światłami.
no cos ty,glupoty- to dopiero poczatek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)a konca nie widac
od siebie dodam zaczynajacy skrzypiec fotel kierowcy i jakies smieszne ;( luzy w ukladzie podnoszenia fotela jakby slonie sie tam r.....-jezdzily,jakbym nie widzial wlasciciela to bym nie uwierzyl.
-marnej jakosci poduszki zawieszenia silnika-orginalne wytrzymaly u mnie niecale 100tys
-przednie reflektory sa tandetne(zwykle nie xenony)szybko ciemnieja zwlaszcza przy pomaranczowym plastiku kirunkowskazow
-lampy przeciwmgielne przednie to samo mleczny kolor plastiku od wewnatrz
-akumulator fabryczny to istna loteria jeden moze byc 5 lat inny nie dociagnie 2 prawdopodobnie upychaja stare zlezale akumulatory z warehouse-ow
-problemy z kablami biegnacymi do komputera w nadkolu-co za imbecyl to tam wlozyl i czym sie kierowal przy wyborze tego miejsca,wilgoc,wstrzasy besposrednio z zawieszenia,solanka i tak po paru sezonach zaczyna sie-jazda gorsza niz 10 lat temu w golfie.
dariuszk24 jest offline   Odpowiedź z Cytatem