Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana radia 6000CD --> Sony
View Single Post
Stary 25-03-2014, 09:57   #114
Smutu
ford::beginner

Imię: Andrzej
Model: Ford Fusion (USA) SE
Silnik: 2.5 benzyna
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wymiana radia 6000CD --> Sony

Myślałem o tym modelu ze zmieniarką ale jak to zmieniarki mają większą tendencję do ulegania awarii.
Ja zakupiłem Sony 1CD za 300 pln z wysyłką.
Za 6CD to min 500/600 pln
A docelowo i tak chyba zakupią nową dedykowaną stację do Forda od GMS - nowe modele mają się pojawić w połowie kwietnia. Więc najmniejszym nakładem finansowym chciałem dokonać zmian na okres przejściowy.
Czekam na kuriera i idę montować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przyszło, i idę montować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

I słabo - radio podłączone i cisza w głośnikach...
Kod wpisany, menu działa, obsługa z kierownicy i współpraca z Converse+ OK.
Nie ma gdzie podłączyć anteny. Kostki/wejścia też inne.
Wymontowane radio 6000CD posiada z tyłu tylko wtyk do podłączenia anteny w prawym dolnym rogu oraz wspólne gniazdo - kostkę w lewym dolnym rogu patrząc od tyłu radyjka.
Radio które do mnie przyszło i ponoć pracowało w MK4 ma z tyłu również wspólne gniazdo w lewym dolnym rogu ale ma ono w jednej części więcej pinów oraz nie ma w prawym dolnym rogu wejścia na antenę tylko dwa wąskie wejścia/gniazda jedno w białym kolorze drugie w czarnym a mniej więcej po środku na dole tylnej ściany jest jeszcze jedno wejście na kostkę z pinami.
Da się takie radio podłączyć do mojego MK4 z 2008r w benzynie?
Oznaczenia z radia: Sony number HCD340JB, Part No AM2T-18V939-JB, Model CD-MCA Sony Audiophile, SOCD1X

Ostatnio edytowane przez Smutu ; 25-03-2014 o 15:07
Smutu jest offline   Odpowiedź z Cytatem