DENSO – Mondeo MK3 – Czarny ekran
Podłubałem trochę w nawigacji przy okazji uszkodzenia anteny GPS - nieopacznie kliknąłem na opcję aktualizacji ... no i zonk - czarny ekran.
Obraz Płyty w postaci pliku .ISO o wielkości 18,5MB otrzymany od Mariusza (chwała Ci za to!) wypalony za pomocą darmowego softu CDBurnerXP – przy standardowych ustawieniach - zmieniłem jedynie prędkość wypalania.
- na płytę CD-RW Sony – oznaczenie na płycie 1x 2x 4x – nagrane z prędkością 4x – napęd nie widział płyty – nadal po „podświetleniu” latarką widać było na ekranie napis aby włożyć płytę z oprogramowaniem.
- na płytę DVD+R Verbatim 16x – nagrane z prędkością 1x – DZIAŁA!!!! Odpaliłem zapłon, włożyłem płytę do napędu nawigacji (z tyłu samochodu oczywiście), wyłączyłem zapłon odczekałem 10sekund i włączyłem silnik. Po chwili na ekranie pojawił się napis (widoczny tylko podświetlając ekran latarką) – versja płyty 04 40 – nie wyłączaj zapłonu. Po 4-5 minutach na nawigacji pojawiło się normalne menu i włączyło się radio.
Problem z anteną nadal nierozwiązany, pewnie będzie trzeba kupić nową, ale czarny ekran już mnie nie boli ... no i radio gra
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze raz Mariusz baaaardzo Ci dziękuję za dobre oprogramowanie!