View Single Post
Stary 26-03-2014, 13:09   #589
artik99
ford::beginner

Imię: Artur
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI AT
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Czas się rozglądać - opony na lato i ...

Cytat:
Napisał sseebbaa1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie jeździłem ani na jednych ani na drugich (jak większość ludzi tu wypowiadających się).
Polegam więc na testach. Tam opony są porównywane w dokładnie identycznych warunkach.
W takich testach zawsze górą były Continentale nad Vredesteinami.
Continentale CPC5 to górna półka. A Vredestein to solidna opona, ale nie wygrywa żadnych testów. Może nazwanie jej średniakiem byłoby krzywdzące, ale jednak nie jest to górna półka.

Ja kupiłbym ZDECYDOWANIE z tych dwóch podanych przez Ciebie modeli Continentale.
Zadaj sobie proste pytanie - czy jeżdżąc najlepiej prowadzącym się vanem, tzn. S-Maxem warto osłabiać jego walory jezdne montując słabsze opony? No i czy te 400 zł oszczędności na komplecie nie będzie Cię uwierało przez następne 2 - 3 lata, kiedy okazałoby się, że mogłeś lepiej wybrać?
To oczywiście tylko moje zdanie. Zawsze wybieram najlepsze opony, a największą uwagę zwracam w testach na porównanie na mokrym.
dzieki za informacje, staneło na continentalach. Przekładka w piątek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
artik99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem