Temat: [Mondeo 2007-2014] benzyna 2l Klapki na kolektorze powietrza
View Single Post
Stary 26-03-2014, 21:59   #109
OTTO
ford::average

Imię: Tomek
Model: Peugeot 508 sw
Silnik: 2,0 HDi
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: benzyna 2l Klapki na kolektorze powietrza

Cytat:
Napisał Markoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ładna robota, dzięki za zdjęcia.
Jak sprawuje się LPG z wkrętkami przed klapkami ?
Bez problemów w mk3 miałem tak samo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał lesiux Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hej Otto jaki masz przebieg?
132 tys, przy 100 tys założyłem gaz
Cytat:
Napisał lesiux Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie też słychać jakieś stukanie na zimnym, ale w sumie przy większych obrotach nie słyszę tego no i jak się zagrzeje to cisza podobnie jak u Ciebie.
Strasznie mnie to irytuje, jeśli to coś z osprzętu silnika to leję na to, byleby nic w silniku, ale już wiem że nic do niego nie wpadło, więc raczej nie, zawory też by inaczej klepały, bardzie metalicznie a to jest taki głuchy tępy łomot.
Gdy wieczorem odbierałem auto to wsadziłem mechanika do auta i wtedy wyjaśniłem mu o jaki stukot mi chodzi, bo on wcześniej nie słyszał tego, a to słychać tylko w samochodzie, nie na zewnątrz.
Wygląda mu to jakieś wibracje, coś jakby wibrowało i klepało, być może jakieś łożysko a może poduszka silnika ?

No i jak on Fordów nie lubi to tu chwali (bo ja narzekałem że 4 cewki i koszta rosną)
Dopiero wyjaśnił mi że 4 cewki to jest właśnie oszczędność, bo nie ma kabli wysokiego napięcia, przebić itp. to raz. A że 4 cewki to dobrze bo jak siądzie jedna to wymienię jedną powiedzmy za 200 zł a w Oplu trzeba cały moduł za 1500 zł mimo że siądzie nam na jednej świecy.

Ostatnio edytowane przez OTTO ; 26-03-2014 o 22:52
OTTO jest offline   Odpowiedź z Cytatem