Szukalem w ksiazce D. Kroppa 'sam naprawiam'. Autor wspomina, ze jezeli sa zgrzyty z skrzyni biegow, moze to byc przyczyna zuzytych lozysk (zgrzyty na kazdym biegu) lub jesli zjawisko wystepuje tylko na jednym biegu, moze byc to kwestia synchronizatorow tego biegu. To tak z pamieci pisze.
Przy czym nie jestem w stanie steierdzic, czy dzwiek jest z skrzyni biegow, i co dziwne - wystepuje tylko zaraz po odpaleniu auta, a nie np. gdy stoi sie w korku i co chwilę rusza i staje. To by chyba eliminowalo problem ze skrzynią. Zastanawialem sie rowniez(slabo u mnie z mechaniką) , czy jest mozliwe by to rozrusznik zaraz po starcie dostawal lewy prąd i probowal zazebic sie z kolem zamachowym (dźwięk byl by podobny). Tylko dlaczego mialo by to wystepowac tylko zaraz po odpaleniu auta, o ile wogule jest mozliwe?
Pol roku temu w warsztacie FordFach wymieniano elementunopisane w poprzednim poscie. Chlopaki nie znalezli nic podejzanego. A musieli dobrac sie do silnika z obu stron.
Niecierpliwie czekam na sugeatie, a moze ktos juz przerabial taki problem i znalazl przyczyne/rozwiazanie?
Tap Tap from my MI2
|