Re: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy
Witam ponownie,
Dzisiaj zrobiłem wpis powyżej odnośnie problemu z oczytem płyt mp3 po aktualizacji softu do v5.3 - Blaupunkt NX.
Problem rozwiązał się sam.
Uzbrojony w stary soft i zwykłą płytę cd z muzyką wparowałem do auta z zamiarem cięższej walki. Najpierw uruchomilem silnik i auto jak zwykle powitało mnie muzyczką z radia. Włożyłem zwykły album "checking cd" i zagrał. Włożyłem następnie płytę cd mp3. Chwilę pomieliło znajomym komunikatem checking cd, następnie po trzech sekundach przeszło do kolejnego i po kolejnych dwóch sekundach lista folderów pojawiła się na wyświetlaczu. GRA! Nie wiem czemu i jak ale jest już OK. Auto stało z nowym softem od wczoraj czyli przez noc i dzisiaj rano było jak opisałem wyżej w poprzednim wpisie. Teraz sprawa samoistnie ustąpiła więc trzeba tu chyba więcej cierpliwości na reakcję niż w aktualnie rozumianym komputerze.
Potwierdzam dodatkowo, że na v5.3 oprogramowania działa mi mapa na dvd z napisem 2008 update, która przyjechała z autem z Holandii. Nowszych nie mam i po zaciągnięciu nowej wersji map ze znanego gryzonia o objętości około 7.5 GB oraz nagraniu obrazu na dwuwarstwową dvd mimo początkowych sukcesów finalnie wyskakuje komunikat aby włożyć oryginalna płytę. Jak widać da się ominąć zabezpieczenia podczas zgrywania mapy ale już nanieść je w taki sam sposób poczas wypalania to już inna bajka. Pozdrawiam
|