View Single Post
Stary 28-03-2014, 12:59   #1484
Que_Fear
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Hurtowy zakup mapy 2013, 2014 do TravelPilot FX,NX SD oraz NX DVD

Cytat:
Napisał kr.bi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeśli mnie pytasz to tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 5.3 miałem wrzucony jeszcze na mapie z 2009, wiec mapa 2014 już "zastała" 5.3

pozdrófka
Być może problem nie występuje zawsze i wszędzie.
W moim wypadku instalowałem soft bezpośrednio przed zmianą mapy i w sofcie jest opr. navi w wersji 9.xxx i efekt był taki że na tym sofcie (navi) nie działaly mapy 2009 natomiast mapy 2014 aktualizowały soft i potem się resetowały. Czyli wygląda to tak że problemem było przejście między
softem nawigacyjnym z początkiem 9. (kóry jest w sp 5.3) a softem z początkiem 10. (mapy 2014).

Jeśli ktoś miał SP 5.3 i stare mapy to już miał wczesniej dopasowane wersje i dlatego działa. Po prostu upgrade z gołego/świeżego SP 5.3 czasem (??) sprawia problemy. Takie tam moje domysły na bazie tego co ja przeszedłego i analizy inszych postów.
Que_Fear jest offline