Temat: [Mondeo 2000-2007] Padła Pompa ABS czy to wina zacisków?
View Single Post
Stary 30-03-2014, 21:10   #26
Adept
Junior Moderator

Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 2,0 TDDI 115 Kucy
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Padła Pompa ABS czy to wina zacisków?

Dawno nic nie pisałem w wątku za co przepraszam. Znalazłem odpowiedź na swój problem. Przede wszystkim pompa ABS jest ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co mnie cieszy. Okazało się że cały problem polegał na zapowietrzonym układzie i jak się okazało starym płynie hamulcowym. Metoda jaką zastosowałem to, wymiana płynu hamulcowego na czas jednego miesiąca (Pemco Super Dot4) co miało ogromy wpływ na dużo lepsze hamowanie i częste hamowanie przy użyciu ABS (w miejscach takich aby nie utrudniać życia innym kierującym) na drodze. Po odpowietrzeniu w zbiorniczku który był napełniony pod korek poziom spadł do oznaczenia MAX. Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi, wsparcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
P.S. Odpowietrzyłem też hamulce i przepłukałem układ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Adept jest offline   Odpowiedź z Cytatem