czasami dziwne mysli mnie nachodza, wiec chcialem sie nimi podzielic
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
chodzi mi o navi i lektora. wersja z sd.
pozno jest i nie chce mi sie sprawdzac , czy na karcie 2013 jest polski lektor, czy nie, ale cos mi chodzi po glowie ,ze jest , ale nie aktywny. proponuje taki oto eksperyment:
przy zmianie lektora widzimy komunikat " wgrywanie...jezyka " czy jakos tak. mozna sie spodziewac , ze przy zmianie jezyka pliki odpowiedzialne za lektora sa wgrywane z nosnika na pamiec urzadzenia. zatem .... kopiujemy sobie nasza mape 2013/2014 na jakies inne sd. oczywiscie navi powie ,ze to nie oryginal ... ale my nie chcemy jej uzywac, chcemy zmienic jezyk. zatem na naszej falszywej sd zmieniamy nazwy plikow, ewentualnie ktorys plik konfiguracyjny(widzialem jakis) aby czeski, czy rozyjski zawieral nasz jezyk. i teraz wkladamy nasza edytowana mape , z menu zmieniamy jezyk, ktory zaczyna zgrywac z sd czeski jezyk. podmieniamy na sd oryginala i sprawdzamy po jakiemy gada mapa. tak mnie naszlo .... moze wcale nie zadzialac, a moze cos z tego bedzie.
jutro sie pobawie i dam znac , jesli rzeczywiscie tam sa jakies pliki z naszym jezykiem.