Temat: [C-MAX 2003-2007] 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej
View Single Post
Stary 03-04-2014, 11:11   #51
Aaronik25
ford::average

Imię: Arek
Model: Ford C-Max
Silnik: 1.8 125 KM FF
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej

Kolego, a jak zlewałeś ten 5W30 to nie sprawdziłeś czasem ile realnie Ci go zleciało?
Ja zalałem bodajże Mobil Super™ 3000 Formula G 5W-30 i tez kuźwa jak wsadzam, kręcę bagnetem to nic na nim nie widać.
Jak się przejadę i silnik na niego nachlapie to widać coś powyżej min.
Łącznie przejechałem na nim ze 4k km, ostatnio dolałem z 1.5 l, ale bagnet wciąż suchy przy pomiarze po np nocnym postoju...
Samochód nie kopci na żaden kolor. Raz widziałem plamki na betonie w garażu, ale wyglądało mi to na sadze z wodą.
Już sam nie wiem, czy mam coś jeszcze dolewać, czy może zlać to co jest i zmierzyć ile tego ****a zostało?
Zakładając tą normę forda czyli do 0.5l na 1000km to powinna być u mnie teoretycznie susza, a na pewno tak nie jest, bo wkładałem przewód plastikowy do miski i olej jest.
Ale co mnie zastanawiaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak zalali mi mechanicy przepisowe 4.3 l przy wymianie oleju te 4k km temu na bagnecie też nic nie było widać...
generalnie jak patrzę na to jak tam bagnet do miski wchodzi;] to wydaje mi się, iż Ford dał mocno ciała...
Aaronik25 jest offline   Odpowiedź z Cytatem