Witam
Wracając na chwilkę do tematu uszkodzonych fabrycznych anten GPS/braku sygnału przetestowałem dwa rozwiązania w C-max 2004r
1. Zakup mini anteny GPS ze złączem GT5 za 30pln
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- pracuje poprawnie ( sygnał satelit na 60-70% w menu serwisowym )ale jeśli mamy podgrzewaną przednią szybę to montując antenę na podszybiu sygnał spada o ok. 40% w porównaniu z montażem na dachu.(Mimo montażu na magnes jest łatwa do uszkodzenia/kradzieży)
2. Zakup Anteny samochodowej Sunker AM FM GPS za 22pln
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-antena zamontowana w miejsce fabrycznej. By nie przeciągać przewodów połączenie z fabrycznym okablowaniem - pracuje poprawnie ( sygnał satelit na 60-70% w menu serwisowym ) - jedyny minus to przy montażu w C-Max na przodzie dachu bat anteny FM sterczy pod kątem prostym - ja wymieniłem bat na metalowy ( w zestawie był z włókna szklanego z owiniętym przewodem pod koszulką) i po przykręceniu wygiąłem pod kątem ok 30st.
Osobiście polecam w C-Max drugie rozwiązanie - brak problemu z sygnałem a jedyna przeróbka to powiększenie otworu mocowania (Kwadrat 14x14mm) i polutowanie przewodów anteny z inst. fabryczną.
Ps. Tak jedna jak i druga antena potrzebowała ok. 10min by złapać PIERWSZY RAZ poprawny sygnał z satelit - potem już jest odrazu.
Pozdrawiam