Kontrolka awaria silnika
Witam, Od 3 tygodni mam Forda Mondeo 2.0TDci, 2008. Auto przejęte po tesciu. Auto juz kilka razy stanęło mi na trasie a na komputerze pojawia sie informacja dot awarii silnika. Po chwilowym odczekaniu problem znika i auto w zasadzie funkcjonuje normalnie. Ford staje zawsze po przejechaniu kilkuset metrów kiedy silnik jest zimny. Nie było jeszcze sytuacji w której by stanęło na rozgrzanym silniku. Ford był w serwisie, zostały wymienione elementy ktore wyskakiwaly na komputerze, ale problem nie zniknął. Teść nie miał takiego problemu a jeździł nim 3 lata. Auto pierwszy raz stanęło zaraz po wymianie opon na letnie, przy zmianie okazało sie ze 3 alufelgi są Krzywe z czego jedna dosyć mocno. Jakies 2km po wyjeździe z serwisu felga zaczęła jakby stukać a po kilkuset metrach auto stanęło po raz pierwszy od momentu zakupu. Zbieg okoliczności? Felgę wyprostowałem w warsztacie. Co jeszcze.. teść miał problem ze spalaniem filtra cząstek stałych, jakies 2 miesiące przez przekazaniem mi auta zlecił jego usunięcie wraz z wgraniem nowego programu. Pytanie do Was co moze byc przyczyna tego ze auto staje...???? Pomocy
Ostatnio edytowane przez yarecki29 ; 04-04-2014 o 18:37
|