View Single Post
Stary 05-04-2014, 09:27   #13
gaxxx
ford::average

Imię: Piotr
Model: Focus Mk3
Silnik: 1.6 150 -> 199
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: fabryczny uchwyt do nawigacji na słupku a

Cytat:
Napisał pajolek1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co to znaczy czy auto klepane? Jak kupwałem auto to uchwyt już był.

Bump:
Jak pisałem wcześniej dokupiłem konsolę jak na zdjęciu poniżej ale po jej dołączeniu do uchwytu i podpięciu nawigacji nie ma zasilania...
Hey
Tak, dokładnie, napisze kroki które ja wykonałem:
1) zakupiłem komplet-uchwyt ( taki jak twój ) z kabelkiem zasilającym do podłączenia do lampki schowka 12V
2) zakupiłem konsole ( taka jak twoja, bez TMC do Garmina)
3) zakupiłem nawigacje, Modecom FX 3 HD, ma taki sam kabel zasilający
4)zamontowałem,podłączam i dupa - nie działa, nie ma ładowania itp ( bez znaczenia czy włączone auto czy nie - taka sama sytuacja jak u ciebie
5) musiałem dokupić, też w ASO, moduł zmieniający napięcie z 12v na 5V, jeszcze raz zdemontować lewy bok, i wpiąć go, i teraz idealnie działa wszystko. ten moduł zmieniający ma kod finis w ASO 1714747 ( jeśli dobrze pamiętam ) i kosztuje 139zł

P.S. To że masz zamontowany fabrycznie uchwyt nie koniecznie musi oznaczać że masz też zamontowane okablowanie ( tak powinno być ale nie jestem pewien ). jeśli to nie jest usterka mechaniczna ( sprawdź czy masz światło w schowku, bo jeśli nie masz to możesz mieć jakaś usterkę.
gaxxx jest offline   Odpowiedź z Cytatem