Temat: [Mondeo 2007-2014] Moduł komfortu (BCM) -wymiana
View Single Post
Stary 05-04-2014, 16:10   #83
lbo
ford::beginner

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Moduł komfortu (BCM)

Witam
Od jakiegoś czasu przeglądam forum,ale jest to mój pierwszy post więc chciałbym się od razu przywitać, Cześc jestem Marcin

Od kilku m-cy, jestem posiadaczem Mondeo mk4 2.2tdci titanium X 2008r.
Wczoraj zabrałem się, za rozmontowanie tapicerki bagażnika,celem wyciszenia mojego kombi.
Dziś rano,niestety nie wiedzieć dlaczego, Mondeo nie daje oznak zycia.
Mianowicie, nie działa centralny: z pilota(jedynie rozbraja się alarm i otwiera klapkę wlewu paliwa i klapę bagażnika) z kluczyka otwierają się tylko drzwi kierowcy.
W środku auta: działa tylko radio i wewnętrzne lampki oświetlenia. Przycisk ford Power-również nie reaguje ,co uniemożliwia podpięcie komputera jak i start samochodu. Convers-wyświetlę tylko godzinę i mile.
Po przeszukaniu forum,nie znalazłem podobnego przypadku, jak mój. A jedynie z literatury doczytałem, ze odpowiedzialnym ,za to zamieszanie może być? Moduł w bagażniku jak się nie myle,to jest to moduł GEM lub BCM
Z tąd moje pytanie do znawców tematu, o potwierdzenie lub o przykład, gdzie mogę szukać winowajcy.
(Do tej pory rozpinałem akumulator na 10 min ,niestety bez rezultatu ,jak również podpinałem auto na krótko kablami, akumulator pokazuje 11,9v.Równiez sprawdziłem wszystkie bezpieczniki).
Z góry dziękuje i proszę o wyrozumiałość
lbo jest offline   Odpowiedź z Cytatem