Cytat:
|
No niestety jak się słyszy to jest jakaś grupa mechaników od siedmiu boleści i złodziei . Ale jak piszą nie można popadać w paranoje.
|
W paranoję popadać nie można. Ale wierzyć raczej nie ma już komu. Jak mawiał człowiek z którym niegdyś pracowałem-"nie ufaj nawet własnej matce". Co do TVN Turbo to nie odbiegają od "średniej uczciwej'. Tak propagują bezpieczną jazdę, a kiedyś na małym rondzie omal nie staranowali mnie służbową Octavią. Biały dzień, świetna widoczność, pusto, no ale ja byłem "tylko" rowerzystą z głupim pierwszeństwem. Ale panowie nie maja czasu i zamiast zwolnić przed rondem, to wręcz przeciwnie-na gaz. Na szczęście obserwowałem ich i zdążyłem na czas zahamować. Nasze spojrzenia spotkały się na chwilę i widać było, że głupio im się zrobiło. Pokręciłem z dezaprobatą głową i każdy pojechał w swoją stronę. Skończyło się na strachu. Natomiast inny mój znajomy oddał niedawno swoje auto do znanego z TVN Turbo warsztatu Motoricus znanego z cyklu "Kup i zrób". Było kilka rzeczy do naprawy. Skończyło się awanturą i interwencja "na górze" Motoricusa, bo panowie założyli używane części, a policzyli za nowe. Znajomy otrzymał rekompensatę w postaci jakichś fantów i zniżek na przyszłość, ale powiedział, że do tego słynnego warsztatu już na pewno nie pojedzie.