View Single Post
Stary 06-04-2014, 19:08   #1441
kpkp1985
ford::advanced

Imię: Krzychu
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2003.09
Domyślnie Odp: Hałasujący napinacz paska klinowego - wymienić cały napinacz czy tylko te kółko?

Koło pasowe bylo ściągane i sprawdzane drugi raz czy jest proste tak mi mechanik powiedział, bo byłem u niego mówi, że jest ok.

Chciał wymienić jeszcze napinacz, ale poprzedni właściciel mówił, że wymieniał niedawno wiec zrezygnowałem z tej opcji tylko mechanik wymienił mi jeszcze jakąś mała rolkę, ale to też nie pomogło i niczego bym się nie czepiam, gdyby nie fakt, że wcześniej takiego odgłosu nie miałem i nie wiem czy on coś uszkodził, źle zrobił czy wpływ mają nowe części na stare, które nie zostały wymienione.

Zastanawiam się też czy jest coś takiego jak docieranie się paska wielorowkowego na starych rolkach, może tutaj jest cos w tym?

I zastanawiam się czy kolo pasowe pasek może mieć wpływ na pracę obrotów na biegu jałowym, bo zauważyłem że wskazówka mi drgac na postoju po prostu silnik nie równo pracuje i najczęściej wtedy jest ten odgłos przy nie równych obrotach.

Jeszcze spotkałem się, że na biegu jałowym i na załączonych światłach mogą falować obroty delikatnie.

Sprawdzałem ładowanie na wyłączenie elektronice w aucie było 14.35 a na full obciążonej elektronice wyszło 12.45 tak dla informacji.

Ostatnio edytowane przez kpkp1985 ; 06-04-2014 o 19:19
kpkp1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem