Odp: EGR w 1.6 TDCI (sterowany elektrycznie) wymontowanie, czyszczenie
chyba tak, doczytałem na zagranicznych forach że zaślepiony EGR nawet jest lepszy dla DPF bo ciśnienie jest większe i lepiej dopala cząstki.
dzisiaj zaślepiłem EGR, żaden błąd się nie zapalił po testowym 10 krotnym zgaszeniu silnika i 15km trasie, różnicy w jeździe nie widzę żadnej.
Mam tylko pytanie o sprężynę w części elektronicznej bo nie jestem pewien czy dobrze to złożyłem. Jedna nóżka sprężyny weszła w silnik egr a druga ma wchodzić jakoś specyficznie w kopułkę od góry, czy to nie ma znaczenia? włożyłem po prostu od góry kapturek silnika i już.. i tak jest zaślepiony ale wolałbym mieć dobrze.
do całej operacji zeszło 2h i kupę jednak nerwów, po zdjęciu podszybia dostęp i tak jest mizerny, a założenie z powrotem opaski między EGR a chłodnicą spalin nie należy do fajnych czynności, no ale udało się, uszczelniłem wszystko silikonem a do zaślepki dostałem dwie uszczelki i wszystko wygląda na szczelne.
Pytanie jeszcze czy po przekręceniu kluczyka ale bez zapalania auta EGR powinien się otwierać/zamykać? U mnie nic się nie działo.
|