Temat: [C-MAX 2003-2007] 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej
View Single Post
Stary 08-04-2014, 18:22   #78
wint
ford::beginner

Imię: Wojciech
Model: C-MAX
Silnik: 1.8
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej

Ja kupiłem samochód miesiąc temu z przebiegiem 129 950 km, od momentu zakupu do tej chwili zrobiłem 1600 km. Jak będzie brał olej na poziomie 0,5 litra na 1000km to się będę poważnie zastanawiał czy jest sens naprawiać bo z tego co gdzieś tam słyszałem norma dla tego silnika jest właśnie taka i może się okazać, że po naprawie wcale dużo lepiej nie jest.

Też mam ten problem z szarpaniem w pewnym zakresie obrotów i zastanawiam się czym to może być spowodowane - na razie nie chce się ładować w kolejne drogie naprawy...

Co do stanu samochodu to też sprawdziłem wszystkie elementy i grubość lakieru jest wszędzie zbliżona więc na pewno nie był bity a jak coś było robione to element musiałby zostać wymieniony na nowy. Samochód miał wykupioną dodatkową gwarancję na 3 lata lub 80 000 km. Gaz miał założony przy przebiegu ok 30 000 km.
W środku wszystko ładnie wygląda, poza drobnymi usterkami typu niegrający głośnik z tyłu poważniejszych usterek we wnętrzu nie zauważyłem. Przednia szyba też w bardzo dobrym stanie, kierownica i przełączniki nie powycierane, jedynie co to po stronie kierowcy przy słupku jest ślad powstały od wyciągania i zwijania pasa kierowcy.
wint jest offline   Odpowiedź z Cytatem