Temat: [C-MAX 2003-2007] 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej
View Single Post
Stary 09-04-2014, 19:07   #84
klodis
ford::advanced

Imię: Tomek
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1.8 benzyna 125KM
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej

Salom dziękuję za opis twojego przypadku, ja pisałem że mechanik zbadał pierścienie zbierające olej z cylindrów nic nie pisałem o tłokach czy je wymieniam czy nie. Napisałem o stanie silnika po rozebraniu, głowica będzie zrobiona jak nówka, A mój mechanik to jest mi dobrze znana osoba u której robię już nie pierwszy samochód. i nie wracam do niego z tym samym problemem dwa razy.

Czy tłoki mają luz w cylindrach zapytam czy zrobił pomiary i czy je będzie wymieniał.

Piszesz "Ja swój silnik przez 3 lata rozbierałem 3 razy i wymieniałem pierścienie, ale miałem awarie , raz wypalił się zawór, teraz wyskoczyło gniazdo zaworowe, a pierwszy raz to brał 1 litr oleju na 100 km" Ja nie mam wypalonego zaworu, taki problem mnie nie dotyczy więc twoja usterka tez jest jeszcze inna od mojej u mnie wymiana uszczelniaczy na trzonkach zaworowych i dotarcie zaworów i jakaś tam techniczna kosmetyka, osoba zajmuje się regeneracją głowic już długo 4lata miałem regenerowaną w fiacie i była na prawe wzorowo wykonana.

jak odbiorę samochód i trochę nim przejadę to napiszę na forum jakie są efekty, tym się podzielę.

Pozdrawiam
klodis jest offline   Odpowiedź z Cytatem