Temat: [Mondeo 2007-2014] 2.0 PB ile wam pali przy 140km/h
View Single Post
Stary 09-04-2014, 21:29   #37
fazik3
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: 2.0 PB ile wam pali przy 140km/h

Byłem dzisiaj u speców od Forda ale nic konkretnego nie ustalili... muszę zostawić im mondka to go przetrzepią.
Dzisiaj z ciekawości wskoczyłem na A4 od Rudy Śląskiej do wezła w Gliwicach. 140km/h, tempomat, klima wyłączona... wg. kompa chwilowe 10-12L/100km w porywach 13... czyli mniej niż ostatnio. Swoja droga przy tej prędkości obrotomierz wskazuje 4000 obrotów... wydaje mi się, że przy tych obrotach silnik musi swoje wypić. Zaznaczam, że mi się wydaje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał enjoypoznan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
14l/100km to stanowczo za dużo. Ale jak jechałeś tak tylko kawałek to się nie liczy.
Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanie jeszcze po ktorej autostradzie i jaki odcinek pytajacy jechal.
Jechałem A1 od węzła w Gliwicach do Żor czyli ok 25km. Swoją droga wtedy dość mocno wiało od przodu ale czy to może mieć aż tak duży wpływ? Gdybym jechał załadowany to pewnie pokazywałby 16-17L
fazik3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem