Temat: [Mondeo 2007-2014] Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
View Single Post
Stary 10-04-2014, 20:52   #71
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego

Cytat:
Napisał kr.bi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
..., wiązkę zbudować można samemu od podstaw mając w ręce schematy. Dzięki nim wiemy też gdzie się "powpinać" w instalację.
odpisuje sobie samemu - Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no ale do rzeczy
pisałem wcześniej, że u siebie nie uświadczyłem wiązki (widać że w 2009 zaczęli oszczędzać nawet na kabelkach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), dlatego konieczne będzie dołożenie kilku kabelków "tu i tam". Pierwszy z nich wg schematu idzie z ENGINE JUNCTION BOX z bezpiecznika F38 (fotka mojej skrzynki w zalaczniku). Jak widać bezpiecznika "ni ma" no bo i ACC "ni ma" więc logika jest na swoim miejscu. Ale teraz wg schematu wyjście z tego bezpiecznika to bolczyk/konektorek gniazdka/wtyczki C1BB01-A oznaczony numerem 103. Pytanie:
  1. gdzie tego gniazdka/wtyczki szukać (o ile to gdzieś jest) ?
  2. można "olać" poszukiwania i poprowadzić od bezpiecznika zasilanie do ACC. A jak "otworzyć" tudzież dobrać się do niej od spodu tą ściankę z bezpiecznikami (no bo jak już robić/dokładać kabelki to chociaż w taki sposób aby miało to "ręce i nogi") ? I czy w ogóle da się to w ten sposób zrobić ?
może jakaś dobra duszyczka przerabiała temat i wskaże podpowiedź
na upartego da się "wcisnąc końcówkę kabelka od "góry" ale chyba raczej nie do końca mi o to chodzi ...

pozdrófka
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg DSC09543.jpg (95.2 KB, 476 wyświetleń)
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem