Ciśnienie na szynie CR 1.6 TDCI
Mam pytanie do wszystkich którzy spotkali się z takim problemem.
Silnik 1.6 TDCI 109 km. na wolny obrotach silnik na delikatne wibrację, drgania, nie jest to uciążliwe ale jest zauważalne.
Parametry silnika LIVE silnik skacze na wolnych obrotach 788 - 793 czasami 784.
Jest podwyższone ciśnienie na listwie CR najczęściej jest w granicy 45 000 kpa, ale są takie momenty żę spad 42 000 kpa, mimo to ciśnienie jest podwyższone,
Na wyższych obrotach ciężko jest mi stwierdzić różnice ciśnienia na listwie z innym pojazdem.
Pytanie jest Takie czy ktoś z Was zauważył podwyższone ciśnienie na listwie CR na wolnych obrotach a mimo tego silnik chodzi normalnie i równo, a jeżeli ktoś z Was coś takiego miał to jak rozwiązał problem.
Ja wiem że wymienić elektro zawór w pompie to nie jest problem ale za to koszt, więc diagnozuję problem.
Niestety nie mogę znalzć odczytu pracy tego zaworu przy diagnostyce interfejsem, więc to tyle w tym temacie.
Jeżeli jest ktoś mi w stanie pomóc to proszę o pomoc.
Próby przelewowe 3 wtryski 22 ml, jeden 17 ml, wtryskiwacz z zaniżoną wartością został wymieniony na sprawny, problem nie znikną.
Wtryskiwacze piezoelektryczne,
Spalanie samochodu w normie, automat a mimo to przy spokojnej jeździe mieszanej 4,8-5,0 l/100km - tak pokazuje komputer.
Pozdrawiam
|