View Single Post
Stary 13-04-2014, 14:40   #15
MadYarpen
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Focus
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Focus Mk1 2003-04

Obejrzałem, i raczej jestem na nie. Malowany nie był prawy przód, a prawy tył i chyba dach bo wszędzie prawie 300 um lakieru. Auto jest z 2003, a nie 2004 jak w ofercie (te dwie kwestie same w sobie nie dyskwalifikują dla mnie auta, ale całokształt mnie nie przekonał). Podrdzewiałe są podejrzane elementy (drzwi kierowcy, nadkola z tyłu i klapa tylna) a to co było zabezpieczane zabezpieczono dość niechlujnie. Także przewidywania się sprawdziły. Dodatkowo auto stoi na zimówkach, a letnich nie ma - więc na starcie cena już taka atrakcyjna nie jest.

Dodatkowo był mały zgrzyt, bo klima nie działała i szyby u pasażera nie dało się zamknąć inaczej niż od kierowcy - zapewne pierdoła od stania w salonie, ale siłą rzeczy nie sprawdziłem klimatyzacji, więc nie wiem jak chłodzi.

Co do odkształcenia zderzaka to sam nie wiem - na parkingu przyglądałem się innemu z takim nadwoziem i chyba wyglądał tak samo. Co do kręconego licznika też nie wiem, ale w sumie co za problem dorobić książkę serwisową. W ogóle dzisiaj pierwszy raz jechałem (niestety tylko jako pasażer:/) Mk1 i sprawia dobre wrażenie.

Auto z Chorzowa obejrzę w weekend i mam nadzieję, że będzie OK. Co do ceny to przewiduję pewną elastyczność sprzedawcy, a wyposażenie dla mnie wystarczy - ma być centralny, el. szyby i przede wszystkim klima. Więcej mi nie trzeba.

Dodatkowe pytanie - czy w tych samochodach w tym wieku klamki są zawsze wyrobione, czy to znak, że ktoś się znęcał nad drzwiami?
Pytanie drugie - czego spodziewać się po podłączeniu do komputera? Są jakieś błędy, które można zignorować, albo takie, które dyskwalifikują samochód?

Ostatnio edytowane przez MadYarpen ; 13-04-2014 o 14:46
MadYarpen jest offline