View Single Post
Stary 13-04-2014, 23:22   #3857
weksla31
ford::average

Imię: Sławek
Model: Mondeo mk3
Silnik: tdci 2.0
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Hej.
nie wiem czy pisałem wcześniej, ale udało mi się uruchomic zmieniarkę cd. Powodem był brak napięcia +12V na jednym z pinów kostki C38. Teraz wszystko smiga jak należy:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dziś wybebeszyłem z oryginalnych foteli wcześniej zakupiony komplet oryginalnego zestawu DVD Forda (2x zagłówki z monitorami, napęd DVD, moduł multimedialny, pilot oraz panel tylni i całe okablowanie)

Podłaczyłem zestaw do oryginalnej wiązki w samochodzie (tak byle jak bez maskowania kabli itp, aby sprawdzić tylko czy działa)
Udało mi się odpalić zestaw i odtwoerzyć film (ale grał tylko jeden monitor) - drugiego nie mogłem odpalić.
Poza tym moje DENSO nie zobaczyło go w opcjach, ikona RSE była nieaktywna. Gdy w menu serwisowym wymusiałem włączenie opcji RSE pokazała się ta opcja, jednak przy ponownym zapłonie już znikła. DENSO nie widzi mojego zestawu. POza tym jak fil się odtwarzał nie było żadnego głosu (nie wiem czy to działa tylko na słuchawkach czy z wykorzystaniem głośników samochodowych równiez?
Bardzo prosze o pomoc jeśli ktoś ma jakieś wskazówki.

Oto jak odpalił jeden wyświetlacz

Bump: Poprawka - kolega Recondo uświadomił mnie że po podłaćzeniu zestawu w DENSO nic się nie pojawia - wogóle nie jest z nim skomunikowane, działa niezależnie. Więc wszystko w porzadku.

Ostatnio edytowane przez weksla31 ; 13-04-2014 o 23:32
weksla31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem