View Single Post
Stary 14-04-2014, 18:05   #3859
weksla31
ford::average

Imię: Sławek
Model: Mondeo mk3
Silnik: tdci 2.0
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Ja tez miałem problem po wcisnięciu DENSo i zatrzaśnięciu zaczepów. Przy ponownej próbie wyjęcia dwa zaczepy trzymały, deden udało mi się odblokować, drugi musiałem wyszarpać, (tej jeden jest już wyrobiony) ale daje jakoś rade. Trzeba z tym uwazać, bo niestety te zaczepy nie sa trwałe i wogóle podatne na uszkodzenia.

Nawiązując do mojego zestawu DVD, problem jest z zamontowaniem tak jak w oryginale napędu DVD i modułu multimedialnego pod siedzeniem pasażera. U mnei jest problem bo mam elektrycznie sterowane fotele we wszystkich płaszczyznach i to poprostu się tam nei zmiesci. W oryginale jak ktoś wybierał opcję DVD w zagłowkach to automatycznie ne mógł mieć sterowania fotelem pasażera we wszystkich płaszczyznach tylko co najwyżej góra-dół. Jest to problem bo jedna opcja wyklucza drugą. Co do innego miejsca montażu to można bagaznik i rzeźbić jakoś mocowanie, ale problem jest też z oryginalnym okablowaniem które po prostu są za krótkie, trzebaby przedłużac kable a jest tego sporo.
Najprawdopodobniej zrezygnuję z elektrycznej regulacji fotela pasożyta i zastosuję tylko góra-dół i fabryczne mocowanie DVD. A co wy o tym myślicie?
weksla31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem