Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 14-04-2014, 21:08   #1767
tjw
ford::beginner

Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.2 TDCI 175KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Oczywiście, że ma. Najważniejsze jest dla Ciebie, żeby grało USB więc na początek musisz wpiąć kabel rozcięty kabel (tą stronę co idzie od radia) do 3 pinów chyba 5,6 i 23 czyli lewy prawy i masa ale nie pamiętam dokładnie. Jest na pewno w tym wątku tylko wczesniej nawet opisane kolorami.

Ja natomiast szukam kogoś kto mi to zrobi. Kupiłem PINy ale to jest wszystko dla mnie za małe, wychodzą mi kabelki z pinów itp. Po prostu się do tego nie nadaję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jest ktoś we Wrocławiu kto może mi przerobić wtyczkę ? Ja wszystko porozkręcam tylko szlag mnie trafia przy tym... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. miałem tylko 3 piny i tak je pogiąłem że już się nie nadają. Do tego nie mam więcej kable i już mam na styk i mi chyba nawet nie starcza. Trzeba przedłużyć. Pewnie jakiś elektryk co ma narzędzia i fach w ręku lepiej to zrobi. Ja prędzej zniszczę wtyczkę chociaż już nawet trochę to zrobiłem.

Pozdrawiam,
TJW

Cytat:
Napisał noe1234 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam serdecznie

Wymieniłem w swoim Mondeo moduł BT/VC na taki który obsługuje USB.
Teraz oczywiście mam ciszę w głośnikach, gdyż w moim module było wyjście mono w nowym jest stereo .
Z forum dowiedziałem się że rozwiązanie tego problemu jest dość proste .
Należy rozciąć przewód AUX i i wpiąć jego końce do odpowiednich pinów w module BT.
Ale czy ma znaczenie który przewód będzie wpięty, do którego pinu modułu.
Będę wdzięczny za odpowiedź i informację który kabel wpiąć do którego pinu, jeżeli ma to znaczenie.

Pozdrawiam Robert
tjw jest offline   Odpowiedź z Cytatem