Jaki V-max, moc i moment w 2.0tdci
Witam Wszystkich
Jak w temacie, interesuje mnie kilka danych technicznych dotyczących mondeo 2.0TDCI. Owszem tematów na ten temat jest wiele aczkolwiek żadne nie odnoszą się do wersji z silnikiem 125KM. Posiadam właśnie takie auto z 2006 roku (z Niemiec z filtrem DPF), nigdzie nie mogę znaleźć informacji co do mocy i momentu jaki jest w tym motorze oraz jaki V-max powinien osiągać. Kiedyś jeździłem mondeo 2.0TDCI 130KM z 2003 roku i wydaje mi się, że było ciut mocniejsze, pomiędzy tymi autami miałem jeszcze inne, więc moje odczucia mogą być całkowicie niemiarodajne. Filtra DPF jakiś czas temu się pozbyłem, nie wiem czy to wpłynęło jakoś na wzrost mocy. Tak czy siak będę chciał się wybrać na hamownie i może coś tam dłubnąć, niemniej jednak potrzebuje informacje jakie parametry powinny być fabrycznie. Może macie jakieś wykresy to chętnie zobaczę. Przydałaby się również instrukcja obsługi, w której byłyby podane takie wartości.
Jadąc ostatnio w 2 osoby bez dodatkowego obciążenia z 1/2 ilością paliwa w baku osiągnąłem wedle zegarów jakieś 195km/h i tak przez 10km. Według GPS było ok 185-188km/h.
Ostatnio edytowane przez din ; 15-04-2014 o 10:39
|