View Single Post
Stary 15-04-2014, 11:40   #40
ibe
ford::amateur

Imię: -
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Odp: Montaż foteli 3 rząd - Fotorelacja

Cytat:
Napisał marcinze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fotele przesuwają się przy takim montażu jakieś 10 cm. Dalej w kierunku klapy nie ma sensu ponieważ głowa pasażera zaczyna mijać specjalne wgłębienie w podsufitce. Dalej jest ona po prostu płytsza. Wbrew pozorom zyskuje się sporo miejsca na nogi. Przesuw działa idealnie, nic nie zahacza.
Po złożeniu cacy. Identycznie jak na podłodze 7 os.
W moim przypadku siedzenia w skrajnym tylnym położeniu mają jeszcze zapas do szyby, a więc nie jest możliwe zbicie szyby nawet z podniesionymi zagłówkami. Przypuszczam, że szyny mają możliwość wysunięcia dalej do tyłu, ale jak pisałem wyżej mija się to z celem.
Ja zrobiłem dodatkowe fotele podobnie. Na początku wsadziłem ori stołki z S-Maxa, żeby mieć taką samą tapicerkę jak moja fabryczna, ale od kiedy zobaczyłem rozwiązanie w Galaxy nawet się nie zastanawiałem z wymianą. Różnica w komforcie jest OGROMNA. Aktualnie mam założone fotele Galaxy. Wysoka osoba nadal nie ma pełnej wygody, ale już kolanami się uszu nie zatyka. Poprawa jest duża, jednak miejsca na stopy nie ma przez podłogę 5-osobową. Nawet po wyjęciu pokryw tych schowków w podłodze za drugim rzędem siedzeń stóp nie da się tam włożyć. Z doświadczenia widzę, że jeżeli wymiana to tylko na fotele od Galaxy i tylko z wymianą podłogi. Co do składanych foteli drugiego rzędu ja sobie odpuściłem. Oczywiście, ułatwiają wsiadanie, ale i bez nich nie jest to jakoś specjalnie frustrujące.
Podłogę 7-os udało mi się już kupić i czekam na ciepłe dni, żeby zamontować. Na podstawie rewelacyjnej fotorelacji w tym temacie wydaje mi się, że da się ją zamontować bez zdejmowania boczków.

edyta:
Właśnie skończyłem - w 120 minut wymontowałem 5 foteli, wymieniłem podłogę i zmontowałem wszystko z powrotem. Żadna spinka nie ucierpiała, zdejmowałem jedynie osłonki na progach bocznych i tylnym. Boczki wystarczy wypiąć z zaczepów na dole z przodu i wykładzina podłogowa wysuwa się i wsuwa w miarę łatwo.

Ostatnio edytowane przez ibe ; 17-04-2014 o 09:48 Powód: uzupełnienie
ibe jest offline   Odpowiedź z Cytatem