View Single Post
Stary 15-04-2014, 14:49   #26
saintos
ford::average

Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Słabe oświetlenie bagażnika - czy ktoś ma na to sposób ?

Cytat:
Napisał eclipse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na fotkach oświetlenie jest super .Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W realu jeszcze lepiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dla porownania podjade do tesco i sprawdze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A na poważnie to nawet żona pochwaliła więc wygląda naprawde dobrze.

Cytat:
Napisał eclipse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moim zdaniem pomysł z taśmą jest idealnie przez ciebie trafiony , lecz z połączeniem zasilania trochę gorzej .
Nie byłem nigdy domowym elektrykiem/elektronikiem więc po prostu takie pomysły nie przychodzą naturalnie z kapelusza. Poza tym tam gdzie kupowałem ledy nie było takich rzeczy albo mi pan nie pokazał/powiedział.

Cytat:
Ale tak na prawdę liczy się dobry pomysł i ty go znalazłeś . Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
szacun ...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Potrzeba ( i irytacja na projektantów forda) matką wynalazków Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Ja użył bym taśmy w silikonie najmocniejszej 50/50 i połączył bym zasilanie na jednym końcu belki wyprowadzić oba bieguny -/+ po przekątnej max oddalone od siebie zakończone polutowaną i wklejoną cienką blaszką miedż -mosiądz (ważna dobra przewodność elektryczna ).
Podobnie (lustarzane odbicie ) po stronie gniazda mocowania belki .
Czyli wewnątrz gniazda .
Belka mocowana jest w gnieżdzie gdzie luzy i w tym przypadku dokładny styk biegunów -/+ zaciska się poprzez dozprężanie sprężyny w belce .
Plusem takiego połączenia było by swobodne wypinane belki bez kabelków .
Pociągniecie zasilania oczywiście z ORI lampki bagażnika .
Prawda jest taka, że cokolwiek nie dołożysz to i tak będzie lepiej niż aktualnie.
Zrobiłem na materiałach jakie miałem. Nie chciałem tracić czasu na jazde po sklepach aby kupić jakąś blaszke 3x3cm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dlatego zostawiłem kabel i mozna wyciągąć belke. Zresztą wyciągam ją max 2-3x w roku. Dla mnie ważne, że świeci a świeci bardzo dobrze i powtórzę, naprawdę jestem zadowolony z wykonanej pracy i z przyjemnością zaglądam do bagażnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Polecam !

Ps. dodam jeszcze, że zamiast tych modułów led chciałem na tych zaślepkach na tylnych słupkach (też na taśmie dwustronnej) zamontować jakieś takie lampki, w sensie czarna obudowa, w niej żarówka które by oświetlały "od tyłu" ale po prostu koleś nie miał takich na stanie. Stąd te moduły. W sumie nie są takie złe bo są dość płaskie (3-4mm) tyle, że estetycznie można by było coś jeszcze nad nimi popracować aby te kable schować.
Ten moduł to bergmen AN-1
http://www.artneon.pl/project/an-1/
a tu lista wszystkich modułów jakie miał sprzedawca
http://www.artneon.pl/moduly/
Wyżej pisząc o słabszym miałem na myśli bergmen AR-4.

Ostatnio edytowane przez saintos ; 15-04-2014 o 14:56
saintos jest offline   Odpowiedź z Cytatem