Temat: [Mondeo 2007-2014] Głośniki tylne - tweetery.
View Single Post
Stary 16-04-2014, 19:20   #2
Ravaelo
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCI 125KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Głośniki tylne - tweetery.

Cytat:
Napisał snoopdogg_tg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Szukam tylnych głośników do Mondka MK4, ale praktycznie każde mają osobne tweetery. Podobno jak się ich nie podłączy, to tylne głośniki nie będą miały wysokich tonów? Czy to prawda? Jest z tyłu miejsce na podłączenie tam tweeterów?

Jeszcze o jakie głośniki mi chodzi: http://allegro.pl/system-blaupunkt-c...126652221.html
Zestaw odseparowany składa się zazwyczaj z woofera czyli głośnika zazwyczaj niskotonowego, czasami jest to midbass, zwrotnicy oraz tweetera czyli głosnika wysoko tonowego tzw syczka. w drzwiach MK4 jest miejsce fabryczne na tweeter i praktycznie każdy się tam zmieści, wystarczy odpowiednie mocowanie.

Zwrotnica służy do połączenia tych głośników aby się razem zgrały.

Czemu akurat głośniki blaupunkta ? jest wiele marek o wiele lepszych nie rodem z MediaMarkt w tych samych cenach ale wszystko zależy od gustu.

Też jestem w trakcie modernizacji audio w Mondziaku Mk4 i szukam zestawu. Jak narazie to zmieniłem tylko Radio na SONY 1Cd i efekt jest piorunujący

Osobiście polecam w tych pieniądzach Powerbass S-6C oraz u-Dimension EL COMP 6.

Dają one bardzo przyjemny basik a pod wzmacniaczem i odpowiednim wygłuszeniem drzwi mogą pokazać swoje prawdziwe JA.
Ravaelo jest offline   Odpowiedź z Cytatem