Temat: [Mondeo 2007-2014] Powershift 2.0TDCI szarpie,falują obroty
View Single Post
Stary 17-04-2014, 11:29   #29
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
Unhappy Odp: Powershift 2.0TDCI szarpie,falują obroty

Cytat:
Napisał Tomek Kamiński Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Auto było podpięte pod komputer w ASO FORDA w GDYNI,mechanik-elektryk tak jak napisałem miał go przez 4 h pod komputerem i odpowiedział żę jak zaczyna szarpać to wszystkie parametry mu głupieją a najgorzej wygląda EGR -po to byłem w ASO żeby to zdiagnozowali i zrobili,no niestety nie dali rady dlatego pytam o ewentualne podpowiedzi,jakieś sugestie.Zdaje sobie sprawę że to dziadoskie auto ma 500 czujników(ale żeby żadnego komputerem w ASO nie stwierdzili to się z tym nie spotkałęm).
A na forum może ktoś miał podobny problem rozwiązał go i może podpowiedzieć od czego zacząć żeby nie wydawać na części odrazu 1000 czy 2000zł,a może to być pierdoła za 200zł
Opisywałem swój problem, który był podobny do twojego tzn. falowanie obrotów. U mnie działo się to jednak przy przyspieszaniu na wyższych biegach, pow. 2500/obr., kiedy auto było rozgrzane. Wymiana EGR, i tego drugiego zaworu (dolotowy?) nic nie dało. Komputer nic nie wykazywał. Pomogła dopiero wymiana turbiny.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem