View Single Post
Stary 17-04-2014, 17:14   #7
szopenus
ford::beginner

Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Nowe przewody zapłonowe i coś nie tak z obrotami silnika

Jestem po krótkiej jeździe próbnej, jedynie z pracy do domu na starych przewodach (jeden z odgryzionym kawałkiem izolacji) i stwierdzam, że problem z obrotami zniknął. Może z raz odczułem lekki dyskomfort. Natomiast na przewodach Sentecha każde mocniejsze naciśnięcie pedału gazu kończyło się reakcją jedynie wskazówki obrotomierza. Postaram się pojeździć więcej i dam znać co do obserwacji.
Pytanie dodatkowe, czy owinięcie uszkodzonego fragmentu izolacji przewodu taśmą izolacyjną na czas ew. wymiany/reklamacji przewodów Sentecha nie jest w żaden sposób niebezpieczne i nierozsądne? (wiem, że taśma się nie nadaje, ale ochroni choć przed ew.wilgocią).
Drugie pytanie, czy zamontowanie dajmy na to trzech przewodów jednej firmy i jednego innej jest dopuszczalne? Czy trzeba zwrócić uwagę na jakieś konkretne parametry przewodów? Pozdrawiam.

ps. przepraszam za post pod postem, ale w zasadzie zjawiam się z nową informacją więc pozwoliłem sobie na nowy wpis zamiast edycji, jeżeli jest to niezgodne z regulaminem przepraszam, poprawię się.

Ostatnio edytowane przez szopenus ; 17-04-2014 o 17:37
szopenus jest offline   Odpowiedź z Cytatem