Cytat:
|
OK koledzy.
Dzisiaj pogrzebałem w samochodzie i co wyszło:
1. Zamek zamontowałem z czujnikiem.
2. Dobrałem się do syreny ale żadnego przewodu nie znalazłem. Wg schematu syrena idzie do przekaźnika i na bezpiecznik TB10 i jak tam zobaczyłem do skrzynki to nie mam takiego bezpiecznika. Wsuwka prądowa jest ale nie ma tej drugiej. Więc nie ma co szukać kabelka do syreny. I teraz pojawią się schody bo potrzebuję przekaźnik i go podpiąć a to już dla mnie chyba za dużo.
3. Co do czujek to jeszcze nie kombinowałem bo dopiero przyszły.
4. Mam problem z włączeniem alarmu w programie. Po wybraniu opcji nic w Convers nie wyskakuje. Czy trzeba jakoś potwierdzić wybór w ELM config? Chciałem go chociaż uruchomić bez syreny ale nie mogę. A jak włączyć aby pokazywał komunikat o otwartej masce silnika?
|
2. to musiałbyś dorobić jeden kabel do syrenki i poprowadzić drugi kabel do skrzynki w nogach pasażera, i wstawić w to wszystko przekaźnik (w/g schematu)
4. musisz pewnie jeszcze w elmconfig ustawić alarm i zapisać w pamięci Gem-a, no chyba że Twój Smart.....Box (Gem) nie obsługuje alarmu, jak uda Ci się alarm włączyć to komunikat o masce sam się pojawi
drożyzna ta lampka, niedawno od nich kupiłem identyczną za 45zł, co prawda bez schowka na okulary i z czarną kostka od czujek