Cytat:
załącz klime i posłuchaj czy to stukanie staje sie mocniejsze, być może napinacz który kupiłeś jest uszkodzony, jak poświecisz latarką to widać dokładnie drgania uszkodzonego napinacza
|
stukotanie jest zdecydowanie głośniejsze jak silnik jest zimny i nie ma znaczenia czy jade na światłach czy nie, z klimą czy bez - zawsze takie same.
Wczoraj dodatkowo zauważyłem że wydobywa się jeszcze jakiś dziwny dzwięk a dokładnie mówiąc jakieś "buczenie" z okolic alternatora tak jakby coś z elektroniki buczało czy rezonansowało (podobne odgłosy sa jak się telefon komórkowy odbiera w rejonie radia). Odgłos ten jest co jakiś czas i też nie zawsze. Odgos jest słyszalny do momentu jak silnik się nagrzeje - poźniej już go niesłyszałem.
Dziś jeszcze raz zdjołem osłone z silnika i od góry przyjzałem się rolką i alternatorze - ogólnie nie widać żadnych drgań itp - aczkolwiek nie wiem jak jest podczas dodawania gazu bo niestety brak drugiej osoby żeby mógł mi pomoc (a własnie podczas dodawania gazu pojawiają sie stuki).
Boje się ze bez wizyty u mechanika sie nieobędzie, jako że mieszkam w KRK powiedzcie mi czy mechanik ABC Focus przy al. 29 listopada polecacie?
A może jakiś inny znawca Fordów?
pozdrawiam